Header Ads

 Борис Болотов

Інвестиції в Україну: Куди націлила свої гроші Канада


Канадські бізнесмени зацікавлені в розвитку української галузі генетики і тваринництва. У зв'язку з цим вони готові підтримувати аграрну політику України, а також зацікавлені в імпорті української органічної продукції. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України, передають Патріоти України.
"Радник з комерційних питань посольства Канади в Україні Клінт Мартін запевнив, що канадські бізнесмени зацікавлені в експорті української сільськогосподарської продукції, наприклад, органічної, завдяки її якості і конкурентоспроможності на канадському ринку. Тому канадська сторона готова надавати технічну допомогу для розвитку цієї галузі в Україні" , - сказано в повідомленні.
Крім цього, в повідомленні говориться про те, що Україна готова експортувати в Канаду не тільки сировину, але і високоякісну перероблену продукцію з доданою вартістю.
Канадські партнери позитивно оцінили якість органічної продукції і готові до її закупівель. Жвавий інтерес викликали високу якість товару і його конкурентоспроможність на канадському ринку.
Нагадаємо, 11 липня 2016 року Україна і Канада підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Після вступу в силу угоди канадська сторона відразу відкриє до 98% ринку, в той час як Україна скасує тарифи для майже 80% товарів канадського експорту з подальшим скасуванням інших тарифів протягом наступних 3, 5 і 7 років. На додаток, для певних канадських товарів були встановлені квоти, а деякі товари були виключені з дії угоди.
За даними Федерації органічного руху України, наша країна займає 22-е місце в світі за площами, зайнятим під органічним виробництвом. Українські фермери, яких в 2015 році налічувалося 210, вирощують біопродукції на 410 тисяч га.