Header Ads

 Борис Болотов

​Беруть на "слабо": Москва вже погрожує Україні ракетним ударом, через військові навчання навколо Криму - Міноборони


У разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму Росія погрожує Києву у відповідь ракетним ударом. Це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому атташату у складі посольства України в РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на DT.UA та джерела видання у Міноборони України.
В листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удар по українських пускових установках.
Як відомо, Міноборони РФ в п'ятницю запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.
"У переданому йому (аташе з питань оборони) документі висловлено протест Міноборони Росії в зв'язку з введенням українською стороною незаконних обмежень на використання 1 і 2 грудня 2016 року повітряного простору над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова для проведення ракетних стрільб", - сказали в військовому відомстві РФ.
У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні випробовування України.
Він наголосив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з всіма міжнародними зобов'язаннями та договорами у своєму суверенному повітряному просторі.