Header Ads

 Борис Болотов

Вибори у Франції, як "ніж у спину": Фійон зрадив надії Кремля - "топить" мадам Ле Пен

Кандидат у президенти Франції від республіканців Фрасуа Фійон заявив, що у другому турі виборів голосуватиме за центриста Емманюеля Макрона. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.
"Немає іншого вибору, окрім як голосувати проти ультраправих, я буду голосувати за Емманюеля Макрона", - сказав він. Фійон також закликав своїх прихильників голосувати за Макрона, щоб не допустити перемоги ультраправої Марін Ле Пен. "Її програма поведе країну на шляху до банкрутства", - сказав він.
Такої ж думки колишній прем'єр-міністр Франції Жан-П'єр Раффарен, член Республіканської партії. "Без сумніву, наскільки я розумію, ми повинні згуртуватися навколо Емманюеля Макрона", - цитує Reuters екс-прем'єра.
Ще один кандидат у президенти Франції, соціаліста Бенуа Аммон, який, згідно з прогнозами, набрав 6% голосів, також закликав своїх прихильників голосувати за Макрона, "незважаючи на те, що він не з лівих".
Сам Макрон назвав свою перемогу у першому турі виборів історичною. "Французи показали, що вони своє бажання до змін. Ми перегортаємо сторінку у французькій політичній історії", - сказав кандидат, в якого на початку передвиборчої кампанії мало хто вірив, адже він не належав до жодної з традиційних великих партій – Республіканської та Соціалістичної.