Header Ads

 Борис Болотов

Попався, голубчик!!! Скандальний мер “погорів” на величезному хабарі, за ці гроші можна нагодувати всю Україну

Працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції спільно з прокуратурою області та Управлінням СБУ викрили групу чиновників, до якої входили мер одного з міст Закарпаття, депутати і начальники відділів міської ради, які вимагали та отримали 4 000 лоларів США.
Сообщает goruzont.blogspot.com

"Чиновники вимагали від підприємця $ 4 тис. за надання в оренду земельної ділянки та погодження дозвільної документації на розміщення малих архітектурних форм", – повідомляє в понеділок увечері Департамент захисту економіки Нацполіціі України.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посадовим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводиться огляд місця події та вирішується питання про затримання фігурантів.

За попередньою інформацією йдеться про чиновників і депутатів Чопської міської ради і міського голову Чопа Валерія Самардака. Останній раніше повідомив одному з місцевих видань, що був знятий з потяга і затриманий працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області. Причиною таких дій мер Чопа назвав начебто неприязні стосунки із начальником структури Андрієм Іванківим, який, з його слів, користуючись службовим становищем організував провокацію.

Тоді ж стало відомо про затримання одного з депутатів Чопської міськради від "Блоку Петра Порошенка" та обшуки в помешканні Чопського міського голови та депутата Чопської міськради за участі прокуратури Закарпатської області.