Header Ads

 Борис Болотов

"Слідкуйте за руками...": Навіщо Путін у Парижі замахнувся на Ярослава Мудрого, - Валерій Чалий

Говорячи про "російське походження" князя Ярослава Мудрого та його доньки Анни Ярославни, Кремль намагається привласнити собі династичне минуле Європи, натякаючи, таким чином, і на потенційні територіальні претензії. Таку думку в Facebook оприлюднив посол України у США Валерій Чалий, коментуючи заяву голови РФ Володимира Путіна під час прес-конференції з президентом Франції Емануелем Макроном, передають Патріоти України.
"Коли Путін говорить від імені Росії про "нашого" князя Ярослава і його молодшу доньку Анну - королеву Франції, то не тільки намагається зазіхнути на наше українське глибоке історичне європейське коріння і приписати собі, але й досягнути іншої мети", - вважає він.
Дипломат вважає, що в такій позиції російського режиму проглядається спроба показати, що королівські, а потім і імперські європейські династії залежали від Росії.
"І саме Росія буде вирішувати, що далі робити з "аморфною", "слабкою", "невпевненою в собі" Європою, "закат якої наближається". Тому послідовність: "наш князь Ярослав" - "наша Анна" - королева Франції..." може мати в збуджених мізках своє продовження. До того ж династичні шлюби мали наслідком і територіальні претензії", - пояснив Чалий.
"А є ще Єлізавета Ярославна - королева Норвегії й Данії. Є ще Анастасія Ярославна - королева Угорщини. Так що "слідкуйте за руками...", - підсумував він.