Header Ads

 Борис Болотов

Юрій Касьянов: Внутрішні сили, п’ята колона піднімають голови – насувається реванш. Нас до цього не готують!!

Про парад. Для “Радио Свобода”.
Я пам’ятаю 2014 рік, коли був перший парад після початку війни. А в цей час під Іловайськом гинули наші бійці, до яких своєчасно не надійшла допомога. Наші воєначальники приймали парад замість того, щоб займатися реальною війною, реальними бойовими діями. У результаті загинуло більше 500 людей.
Парад у нинішній ситуації – лицемірство, тому що кошти, які витрачаються на нього, час, який марнують бійці на підготовку – все це можна спрямувати на вишкіл бойових підрозділів, які можуть щось зробити у цій війні. Аби менше гинули люди, аби військові перебували у більш людських умовах на фронті.
Я чув, що парад підіймає бойовий дух, консолідує суспільство, однак наше суспільство живе поза війною – це правда. І це тому, що наше керівництво проводить політику демілітаризації суспільства України. Наша найкраща частина суспільства живе в умовах війни і гине. А інша – живуть, приспівуючи, не знають, що десь війна. Це ситуація абсолютно неприпустима для країни в умовах війни.
А паради – це просто іграшки для можновладців, щоб показати, що вони мають якусь силу в державі, продемонструвати свою силу, вплив на суспільство своїм конкурентам, опонентам і всім, хто проти проведення нинішньої безумної політики демілітаризації країни, яка може призвести і до військової катастрофи і до втрати незалежності.
У країні повсюдно треба проводити військове виховання, військову підготовку. Усі українці, принаймні чоловіки, повинні постійно проходити військову підготовку, щоб протистояти більшій агресії Путіна, буквально брати участь у цій війні.
У кожному місті мають бути загони народного ополчення – нашого, справжнього ополчення, а не найманців, які воюють з нами з боку окупантів на Донбасі. Економіку слід перевести на військові рейки. Багатіям треба затягнути паски, а не шикувати, не будувати нові маєтки, не купувати в Іспанії ділянки, а розуміти, що йде війна!
Суспільству ніби пропонують слова пісні: «Все хорошо, прекрасная маркиза». Насправді все абсолютно не так «добре». Внутрішні сили, п’ята колона піднімають голови – насувається реванш. Ми це бачили 9 травня. І це тільки початок. Треба готуватися, що доведеться битися з цими силами і всередині країни, і на наших кордонах. До того ж, надсерйозно. Нас до цього не готують.