Header Ads

 Борис Болотов

У Росії назвали ймовірного наступника Путіна

Таку думку в інтерв'ю "Собеседнику" висловив російський журналіст і телеведучий Євген Кисельов, повідомляють Патріоти України.
За його словами, зараз у Росії висуваються дві головні версії розвитку подій у 2018 році.
"Перша - наступник, і зараз у цій ролі найчастіше називають Шойгу. Восени змінюють голову уряду, Шойгу або інший наступник стає прем'єром і в вісімнадцятому перемагає", - розповів Кисельов.
Для самого ж Володимира Путіна вводиться спеціальний пост - на кшталт "батька нації".
"Другий варіант: Путін йде на вибори, виграє їх, а потім м'яко передає владу, тягар якої йому вже набрид, обумовлюючи для себе невразливу позицію; тобто відбувається все те ж саме, але не до 2018-го, а після", - заявив журналіст.
При цьому Кисельов зазначив, що жодна версія поки не стосується дійсності, осільки "рішення в Росії ухвалює одна людина", причому - в останній момент.
Відповідаючи на запитання журналіста, чи можливий відхід Путіна, він сказав: формально - так, але зі збереженням всієї влади.
"Путін любить такі ходи і в 2008-му вступив саме так. Ні в які революційні сценарії я не вірю, хоча Росія відома непередбачуваністю і в цьому сенсі. Ні в яку перебудову зверху - теж: досвід Горбачова всіх навчив. У сценарій територіального розпаду - тим більше. І не думаю, що Путін всерйоз прагне до масштабного військового конфлікту як до головного засобу самозбереження. Мені здається, ніяких серйозних подій не можна очікувати раніше другої половини двадцятих. Це буде час без новин", - наголосив Кисельов.
Він також визнав, що складно робити якісь прогнози ситуації в Росії.
"Відмінна риса російської політики путінських часів - принципова непрозорість. Кремль - абсолютна чорна скринька. Я навіть думаю, там навмисне люблять спростовувати раціональні побудови", - підсумував Кисельов.