Header Ads

 Борис Болотов

Названі марки авто, які краще не купувати, щоб не працювати на їх ремонт

Незалежна споживча організація Consumer Reports складає рейтинг найбільш ненадійних автомобілів щороку.

Співробітники агентства збирають інформацію із 740 000 чоловік: будьте впевнені, тут тільки перевірене і вистраждане на власному досвіді. А ось економити на покупці машинки (тим більше, вживаного) не варто – пара-трійка візитів на СТО і економії як не бувало.

Chrysler PT Cruiser. Гарний звичайно, але купувати його все ж не варто. Хитрий американський красунчик знаходиться в кінці рейтингу ненадійних автомобілів світу – його показником в 32,6% можна Кларксона до смерті розсмішити. До слова, на першій сходинці того ж рейтингу стоїть Porsche 911, який отримав всього 6,2% ймовірності поломки.

Alfa Romeo 147. Ще одна пастка для любителів б/у автомобілів. Колись на зорі 90-х водити купе Alfa Romeo по місту було престижно. Зараз на дідка з минулого інші мешканці доріг поглядають з деяким презирством: за статистикою у Alfa Romeo цілих 29%.

Fiat Bravo. Цю машину не радять купувати навіть новачкам на перші півроку. Не обманюйте себе свіжим видом старенького Bravo: автомобіль вкрай ненадійний, принаймні, після кілька років експлуатації. Шансів на поломку у «Фіата» цілих 38,9% – навіть в гаражі поламається.

Ford Edge. На американському ринку Ford Edge 2007 року розлетівся моментально. Однак перші захоплення покупців змінили гнівні крики: найбільше концерн звинувачували в неприйнятно низькій надійності автомобіля, який хоча б намагається прикинутися позашляховиком.

Chrysler 200. Гарний, що і говорити. Дизайнери Chrysler явно зробили ідеально красиву приманку, за якою ховається суцільне розчарування. Незважаючи на зовні великий кузов, Chrysler 200 ззаду тісний, грішить слабкою підвіскою і в цілому не викликає жодних позитивних емоцій. Крім того, проблеми в коробці передач були виявлені ще на стадії виробництва автомобіля – це вже до питання про надійність.

Chevrolet Matiz. Класична машинка міської леді за фактом більше б підійшла бувалому автослюсарю. Перші сюрпризи з’являються вже на другому році служби, а в категорії «до 7 років» Matiz зайняв останнє місце по надійності.

Hyundai. Жоден рейтинг такого роду ще довго не обійдеться без класичного корейського дуету, Hyundai і KIA. Машини ці, хоча і порівняно не дороги, майже напевно стануть для власника головним болем. За даними експертів, приблизно 12% машин Hyundai і KIA вимагають серйозного ремонту вже на третьому році служби. 

Dodge Challenger. Американський маслкар виглядає значним, а на перевірку виявляється товаришем ненадійним і суєтним. Однією з найпоширеніших хвороб Challenger є довільне перемикання передач. З мотора витікає охолоджуюча рідина, генератор і привід вентилятора цілком можуть виявитися дефектними. 

Avtovod.org.ua