Header Ads

 Борис Болотов

"Маленький вопрос задам Путину. Вы нормально спите ночами? Вам не снятся люди, которых вы замучили и не только в Чечне?", - представниця ЛГБТ-спільноти, яка втекла від "русского мира" в США

Чеченська дівчина-трансгендер Лейла (ім'я змінено), яка вижила, незважаючи на криваві гоніння на батьківщині, зовсім недавно влаштувалася в США, де вона дала інтерв'ю журналістам телеканалу «Дождь». Патріоти України пропонують вам ознайомитися із уривками з нього.
Дівчина називає себе першим чеченським трансгендером. За її словами, перший напад на неї відбувся в жовтні 2015 року в Пресненському районі Москви, а сама вона була госпіталізована з травмою легких. Чеченка розповіла, що напали на неї зі словами: «Коли ж ти перестанеш ганьбити свій рід?». Раніше, за словами Лейли, до її родичів в Чечні прийшли невідомі і вимагали організувати вбивство.
«Или вы убираете этого человека, который оскорбляет все чеченское общество даже своим присутствием, или мы находим и приносим тело вам», — цитує Лейла слова невідомих. За її твердженням, від членів сім'ї також вимагали, щоб вони змусили Лейлу публічно спростувати, що колись вона була чоловіком.
Лейла також розповіла, що на початку 2016 року став отримувати смс з погрозами, а в її квартирі в Москві двічі вибивали двері. За її словами, двічі вона зверталася в поліцію, проте російські правоохоронці не приймали заяви. «Или вали в Европу, или мы тебя сами отправим в Чечню, под конвоем», - відповіли у поліції.
Після цього Лейла змінила місце проживання і якийсь час жила в квартирах, які здавалися на добу. Але, за її словами, її швидко вистежували, і вже через дві години перед під'їздом стояла машина з чеченськими номерами. Лейла пов'язує напад на себе з гоніннями на ЛГБТ-спільноту в Чечні. За її словами, переслідувати геїв в Чечні почали в 2007 році, коли посаду глави республіки зайняв Рамзан Кадиров.
Лейла стверджує, що знає як мінімум про двох чеченців, яких вбили в Грозному через їхню сексуальну орієнтацію. Лейла вважає, що влада Чечні боїться відкритих мітингів представників ЛГБТ-спільноти. «Они боятся реально, что в Грозном могут выйти 10-15-20 человек, которые с гей-флагами, а если они выйдут, хоть их и изобьют, хоть что-то такое сделают, но убивать или еще чего то они не смогут, потому что это будет известно уже всей планете. Поэтому решили красиво молча вычислить и быстро-быстро собрать всех, кого они подозревают», – розповіла Лейла.
За її словами, ЛГБТ-спільнота в Чечні досить численна. «Просто они в основном прячутся, потому что у многих есть семьи, дети», – пояснила дівчина. «И то, что говорят, что якобы в республике нет ни геев, ни лесбиянок, ни вообще ЛГТБ-сообщества, это неправда, они есть, они были, они были еще с советских времен», – додала вона.
Лейла також розповіла, що сумує за своєю батьківщиною, але хотіла б бачити Чечню розвиненою. «И как такое может быть, в отдельно взятом регионе отдельные законы, где могут убивать, где могут сжигать дома, где могут что угодно делать с тобой и при этом твоё основное государство, гарант твоей безопасности, твой президент закрывает на это глаза, еще нагло, мерзко доказывает, что у него в стране этого нет», – вважає Лейла.
Вона також заявила, що хотіла би поставити питання президенту РФ Путіну. «Если позволите, я маленький вопрос задам господину Путину. Вы нормально спите ночами? Вам не снятся те люди, которых вы замучили не только в Чечне, но и по всей России, начиная с Волгограда, где 6 бутылок в анальное отверстие было запихнуто молодому парню 9 мая? После всех этих случаев, вы реально спите и нагло врете? У вас немного, наверно, совесть есть… если есть, ответьте честно, что творится не только в Чечне, но и в России в целом?», – заявила трансгендер із Чечні.