Header Ads

 Борис Болотов

Путіна загнали в глухий кут, – російський політолог

Новообраний президент Франції Еммануель Макрон є представником нового покоління політиків і він дуже серйозну увагу приділяє ситуації в Україні.
Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін у блозі для видання "Новое время".Пише 24tv.ua
Саме тому, вважає політолог, Макрон ініціює нову зустріч нормандської четвірки. Таким чином французький президент намагається зміцнити свої міжнародні позиції.

Що стосується майбутньої зустрічі Путіна і Трампа, то Орєшкін наголошує тут теж є елемент політичної боротьби: відбудуться – не відбудуться."Тому Макрон квапить події і хоче організувати ці дострокові збори. ..Якщо Макрон сказав, значить, зустріч, швидше за все, відбудеться, адже в іншому випадку це буде удар по його репутації. Хоча у Путіна багато чого накопичилося і до нормандського формату, і до Макрона особисто. І йому може захотітися в останній момент різко відмовитися від зустрічі", – вважає політолог.

"Трамп діє досить примітивно. Для зустрічі з Порошенком він знайшов час, а для зустрічі з Путіним він може не знайти часу. Це символічний і зухвалий крок. Якщо ця зустріч не відбудеться, то це стане ознакою того, що Путін остаточно став вигнанцем… Вважають, що не можна заганяти щура в кут, але з деякими щурами тільки так і варто поводитись", – констатує політолог.
При цьому він додає, що ця ситуація з Путіним мало вплине на Україну, адже наша головна проблема – відсутність ефективних реформ та економічний стан.