Header Ads

 Борис Болотов

Три жіночих серіали, які зобов'язаний подивитися чоловік. Блог Олексія Бондарєва

Іноді корисно поглянути на світ жіночими очима
.
1. Щоденник служниці (The Handmaid's Tale)
Подивитися цей серіал - кращий спосіб попрощатися з сексизмом.
Адже ви теж любите з друзями за пивом пожартувати про те, що баби годяться тільки для сексу і народження дітей, правда? Але все це перестає бути смішним, коли дивишся вельми реалістичну антиутопію, в якій жінок і справді використовують тільки в цих цілях.
Виявляється, такий світ зовсім несимпатичний. Як не дивно, блін.
2. 13 причин чому (13 Reasons Why)
Цей серіал треба подивитися тому, що у вас є або коли-небудь будуть діти. Тут з лякаючою достовірністю показано, яким бездонним і жахливим може бути світ підлітків.
І якщо у вас росте дочка, то в деяких місцях цього серіалу будуть ворушитися волосся на голові.
І тоді вам точно буде не до жартів про те, які таргани живуть в голові у кожної дівчинки. Тому що ти на власні очі побачиш, що може трапитися з твоєю дівчинкою, коли вона зіткнеться з хлопчиками, у яких в голові мешкають не менш бридкі монстри. Ну і з іншими дівчатами, звичайно.
3. Велика маленька брехня (Big Little Lies)
Ви повинні подивитися цей серіал, тому що великі дівчатка влаштовані ще складніше, ніж маленькі.
Вони можуть бути успішними мамами і бізнес-леді, але в голові у них твориться стільки всього, що тобі ніколи в житті не осмислити. І нехай чоловічі образи в серіалі злегка схематичні і пласкуваті, все ж іноді корисно поглянути на світ жіночими очима.
Жінки не такі як чоловіки не тільки тому, що їм вранці потрібно втричі більше часу на збори, але і тому, що сприймають світ інакше і хочуть іншого.
Може здатися, що автори серіалу авторитетно заявляють, що щасливих шлюбів не буває якраз з вини чоловіків (ха-ха!), але я вважаю, що перегляд цього серіалу може допомогти трохи краще зрозуміти, як зробити шлюб більш щасливим. Принаймі, з жіночої точки зору.