Header Ads

 Борис Болотов

УКРАЇНСЬКИЙ ШКОЛЯР здобув “золото” на олімпіаді GENIUS у США: винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти

Вихованець Малої академії наук України Микола Іванченко презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти.
Із цим проектом він здобув “золото” на олімпіаді GENIUS, що проходила у місті Освего (штат Нью-Йорк), повідомляє пресс-служба Міністерства освіти і науки України.Пишеlife.pravda.com.ua
За словами хлопця, його гідрофобний адсорбент збиратиме тільки нафту, а воду відштовхуватиме.
Вихованець Малої академії наук України Микола Іванченко презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти
Завдяки пропонованому МАНівцем адсорбенту нафта збирається у грудочки, які можна забрати з водойми будь-яким механічним способом й відправити на нафтопереробне виробництво.
Адсорбент може набрати у сім разів більше рідини, ніж важить сам.
Микола розказав, що завдяки цьому у разі техногенної катастрофи можна зберегти і природу, і не втратити корисну копалину.
Також хлопця запросили на ще один міжнародний науковий конкурс у Тунісі “І-Fest”, куди він потрапить одразу на фінальний етап.
Наразі Микола випускник 11 класу київської школи №225.
Раніше учні МАН вже отримували перемогу на олімпіаді GENIUS. Так, У 2015 році школяр Самуїл Кругляк здобув “бронзу” із проектом “Отримання електроенергії з атмосфери”.
Олімпіада GENIUS – це  один із найбільших наукових конкурсів, у якому, крім США, беруть участь школярі з усього світу, зокрема, із таких країн як: Корея, Індонезія, Киргизстан, Мозамбік, Іспанія, Польща, Тайвань.
 Наразі Микола випускник 11 класу київської школи №225
Цього року в олімпіаді змагалися понад 750 учасників.
Олімпіада сприяє глобальному розумінню екологічних проблем та досягненню стійкості завдяки базовій науці, мистецтву, творчому письму, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.