Header Ads

5 щоденних продуктів, які підробляють найчастіше

Зовсім звичні для нас продукти часто можуть виявитись небезпечною підробкою, яка зовсім непридатна для вживання. Зверніть увагу на нижчеперелічені продукти та ретельніше їх перевіряйте, щоб зберегти власне здоров’я.
В Ivona розповіли, в яких продуктах можна найчастіше розпізнати фальсифікат.

Справжній сир – це продукт, зроблений лише з молока за допомогою бактеріальної закваски та натуральних ферментів. Підроблений сир ніколи не має нічого спільного з натуральними інгрідієнтами – замість же молока в його виробництві використовується пальмова олія.Сир

Часто на прилавках можна зустріти щільні сири на зразок Голландського, але зроблені за технологією плавлених сирків. Пам’ятайте, що їх, як правило, виготовляють не з молока, як тверді сири, а з сирної підробки.
Сир завжди краще купувати невеликими шматками, коли його відрізають від кола або великої форми, – він може бути більш свіжим.

Мед

Вибираючи мед, не полінуйтеся зайвий раз звернути увагу на його консистенцію. Адже кристалізація меду вказує на його натуральність – він стає каламутнішим, світлішим і зазвичай густішим. Відбувається це в різні терміни, все залежить від сорту меду і умов зберігання.
Якщо ваш придбаний мед не кристалізується до осені, то це означає, що це підробка. Тільки акацієвий мед може залишатися рідким цілий рік.

Оливкова олія

Підроблена оливкова олія може бути виглядати як рослинна олія, розведена оливковою олією низької якості, або ж іноді там немає справжньої олії взагалі.

Щоб підробити оливкова олію, дешеві і шкідливі соєві або ріпакові олії забарвлюють промисловим хлорофілом і ароматизують штучними ароматизаторами.

Шафран

Через високу вартість шафрану, його підробляють досить часто. Під виглядом шафрану в кращому випадку продають подрібнені пелюстки інших рослин, в гіршому – додають в них різаний пластик, шматки ниток і цегляний пил.
Щоб убезпечити себе від таких вбивчих спецій, запам'ятайте одне правило: натуральний шафран продають тільки цілком.

Мелена кава

Підробка кавових зерен зустрічається досить рідко. Набагато ширше застосовується фальсифікація меленої кави. Для його підробки використовують різні сурогати, які підмішують в натуральну каву.
Ці домішки зазвичай складаються із підсмаженого і подрібненого ячменю, пшениці і соєвих бобів. Щоб бути впевненим в складі і якості напою, купуйте каву в зернах і перемелюйте її самостійно.