Header Ads

 Борис Болотов

Оприлюднено нові суми штрафів, які шокують українців

Поліція почне вираховувати п’яних автомобілістів поруч з ресторанами і клубами, а відмовитися від тесту на алкоголь буде не можна
Українські законодавці вирішили в черговий раз посилити покарання за водіння авто в нетверезому вигляді. Днями у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6679, під яким підписалося 11 народних депутатів з різних політичних фракцій (Мустафа Найєм (БПП), Вікторія Войціцька (Самопоміч), Юрій Мірошниченко (Оппоблок), Леонід Ємець (Народний фронт) і ін.) .
Документ містить цілий ряд нововведень, які не тільки збільшують штрафи за п’янку за кермом, але і істотно розширюють права поліцейських на дорогах.
Згідно з чинним законодавством, любителів їздити напідпитку ділять за простою формулою: якщо у водія в крові виявили менше 0,1 проміле – він тверезий, більше – п’яний.
Ступінь сп’яніння не має значення: відповідальність однакова і для тих, хто «набрав» 0,2 проміле, і для тих, хто випив відразу на 2 проміле. Новий законопроект пропонує трохи збільшити допустиму концентрацію алкоголю в крові (до 0,2 проміле), але карати автомобілістів в залежності від ступеня сп’яніння:
Вміст алкоголю в крові / Санкція (неоподатковувані мінімуми (нмдг) + термін позбавлення прав)
0,2-0,5 – штраф у 10 200 грн
0,5-1,0 – штраф 10 200 грн + 1 рік без прав
1,0-2,0 – штраф 20 400 грн + 3 роки без прав
2,0 … – штраф 40 800 + 3 роки без прав
Все те ж саме – повторно
40 800 + 10 років без прав