Header Ads

 Борис Болотов

У Савченко на волі нова подружка: Луганчанка, яка отримала п'ять років ув'язнення за спробу вчинити теракт в Києві, вийшла з СІЗО

Мешканка Луганська Анастасія Коваленко, яку засудили до 5 років позбавлення волі за спробу влаштувати теракт в центрі Києва, звільнена з-під варти і вже перебуває на волі. Таке рішення прийняв Печерський районний суд столиці, посилаючись на "закон Савченко". Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.
Клопотання про те, що ув'язнена вже відбула в Київському (Лук'янівському) СІЗО 2 роки 6 місяців і 1 день, що в перерахунку становить 5 років і 2 дні, подала адвокат Коваленко.
"Таким чином, на день подачі заяви, на думку заявника, засуджена вже фактично відбула призначене їй покарання і повинна бути негайно звільнена", - сказано в судовому рішенні від 11 липня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень 26 липня.
Суд з доводами адвоката погодився і перерахував термін ув'язненої, ухваливши негайно відпустити Коваленко.
Закон, який скасував можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення, вступив в силу 21 липня.
Як відомо, Анастасія Коваленко приїхала до Києва 17 грудня 2014 року зі сумкою вибухівки, яку в той же день залишила спочатку біля Будинку профспілок на Майдані, а потім - в сквері поряд з театром імені Франка. Там Коваленко затримали співробітники СБУ.
1 червня 2017 року вона уклала з Генеральною прокуратурою угоду про визнання провини, в результаті чого отримала 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.