Header Ads

 Борис Болотов

У Раді встановлять спеціальне обладнання для боротьби з кнопкодавством

У приміщенні Верховної Ради буде встановлено сканери для зчитування відбитків пальців народних депутатів перед голосуванням за законопроекти. Про це свідчить інформація з державного тендеру в системі Prozorro, передають Патріоти України.http://patrioty.org.ua/other/u-radi-vstanovliat-spetsialne-obladnannia-dlia-borotby-z-knopkodavstvom-186641.html
Згідно з опублікованою інформацією, управління справами Верховної Ради за результатами тендеру замовило в компанії "Амріта Комплексні рішення" проектування технічного переоснащення зали засідань за 6,91 мільйона гривень.
Нова система дозволить ідентифікувати народних депутатів за відбитками пальців перед голосуванням. Так, передбачається, що такий захід знищить таке явище як кнопкодавство, коли нардепи голосують не тільки на своєму місці, а й замість своїх колег.
Зазначимо, що така можливість може бути реалізована лише за умови відповідних змін до чинного законодавства.
Додамо, що депутати зможуть мати доступ до документів засідань навіть у кулуарах парламенту за допомогою планшетів. Окрім того, передбачена електронна реєстрація і візуальний контроль перебування на робочому місці за допомогою системи відеоспостереження.