Header Ads

 Борис Болотов

Масштабный пожар на нефтяной скважине в России: все пострадавшие – украинцы

Уночі проти 11 серпня в Росії на нафтовій свердловині в Нижньовартовську районі Хантимансійського автономного округу (ХМАО) сталася пожежа на площі у 800 квадратних метрів, внаслідок чого поранень зазнали 8 осіб, що є громадянами України.
Пожежа сталася на нафтовій свердловині у Росії
Про це повідомляє інформаційна агенція "РИА-Новости".Пише 24tv.ua
Зазначається, що інцидент трапився під час робочого процесу. Згодом у російському Міненерго додали, що внаслідок пожежі впала нафтова вишка. Крім того, вогонь має вплив на розташовані поруч свердловини №1822, 1849 та 1851.
Пожежа на нафтовій свердловині у Росії
Усіх вісім потерпілих громадян України було госпіталізовано та у подальшому їх планують доправити до пікового центру у Сургуті.
"Двоє людей перебувають у важкому стані, вони їх вже відправили бортом санітарної авіації. Стан інших – середнього ступеня тяжкості", – переконують місцеві медики

Нафтова свердловина розташовується у ХМАО
Щоправда за словами слідчих, у важкому стані наразі перебувають три українця.
Додамо, за цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 143 КК РФ: "порушення вимог охорони праці, здійснене особою, на яку покладено обов'язки щодо їхнього дотримання, якщо це спричинило за необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини".
Слідчі зараз розгядають версію, що в ході виробництва бурових робіт, які проводяться з порушенням вимог охорони праці, стався неконтрольований викид газу зі свердловини з наступним горінням
.
Загорання сталося на площі у 800 квадратних метрів
До слова, роботи щодо гасіння пожежі тривають досі.