Header Ads

На Київщині виявлена моторошна знахідка з лікарні

У Вишгородському районі, що належить до Київської області, у лісосмузі поблизу одного із сіл знайшли незаконне звалище з медичними відходами органічного та неорганічного походження після операцій. Правоохоронці на разі встановлюють, який лікарняний заклад допустив забруднення навколишнього середовища.
Новину повідомляє «Преса України».
Під відкритим небом лежали десятки мішків з медичними шприцами, контейнерами та іншими відходами органічного походження.
«Наразі поліцейські встановлюють медичний заклад, підрядників та інших осіб, які порушили умови договору з утилізації медичних відходів. Також проводять необхідні слідчі заходи зі встановлення осіб, причетних до забруднення навколишнього середовища», – йдеться в повідомленні.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. 
Нагадаємо, у Чорткові Тернопільської області спостерігається масове зараження дітей ентеровірусом. Всі маленькі пацієнти відвідували один і той же садок. Лікарі попереджають: цю інфекцію не варто плутати з Коксакі, проте вона є не менш небезпечною.