Header Ads

У нинішнього покоління є шанс стати безсмертним

Якщо вірити прогнозам футуролога Раймонда Курцвейла, людство зможе знайти безсмертя вже до 2045 року. Це буде досягнуто за рахунок розвитку штучного інтелекту. Завдяки цьому, людина перестане хворіти, обіцяє вчений.
Новину повідомляє «Преса України».
Раймонд Курцвейл говорить, що зараз штучний інтелект досяг значного прогресу, в даний момент він може створювати художні шедеври, які можна порівнювати з тими, які створила людина. ШІ також продовжує удосконалюватися і розвиватися. Надалі людство зможе реалізувати свої самі нездійсненні бажання і мрії.
Вчений упевнений, що в подальшому біологічний розум зазнає змін, після яких він стане технічним без можливості повернення.
Людина, швидше за все, зіллється з штучним інтелектом в один організм, і буде виглядати як кіборг. Це дозволить стати людині безсмертною, оскільки вона буде досконалою і фізично, і емоційно. Штучний інтелект позбавить людство від проблем зі здоров'ям.
Також свідомість людини буде можливо відсканувати і завантажити в комп'ютер, тим самим дозволивши їй жити на просторах віртуальної реальності. Зауважимо, що Раймонд Курцвейл попереджає, що є небезпека в такому процесі, так як неправильна робота з комп'ютерами може привести до того, що машини повстануть проти людства і знищать його як вид. 
Нагадаємо, на даний момент в світі налічується 36 млн людей з втратою зору. Однак ця кількість зросте в три рази вже до 2050 року, на думку вчених. А пов'язано це зі старінням популяції людей і іншими причинами.