Header Ads

 Борис Болотов

Сам повісився чи допомогли? Стало відомо про самогубство колишнього ватажка "ЛНР"

Колишній «голова ради міністрів ЛНР» Геннадій Ципкалов був затриманий в «ЛНР» у справі про спробу здійснення державного перевороту і незабаром після цього наклав на себе руки, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на так званого начальника управління по нагляду за додержанням законів у воєнній сфері генеральної прокуратури «ЛНР» Сергія Рахно. Новину передають Патріоти України.

«В ході розслідування встановлено попереднє коло осіб, які в ході неодноразових зустрічей протягом 2014-2016 років домовилися про реалізацію сценарію щодо зміщення, в тому числі з фізичною ліквідацією, керівництва республіки в особі глави республіки, перших керівників ради міністрів, народної ради, силових структур республіки», - повідомив в суботу, 24 вересня, Рахно.
Він зазначив, що в ході слідства було затримано одного з так званих керівників народної міліції «ЛНР» - Кисельов, який дав свідчення і назвав причетних до спроби перевороту осіб. «Також у ході слідства було затримано радника глави "ЛНР" Ципкалова, за участю якого сьогодні планувалися слідчі дії, а саме його допит в якості підозрюваного і очна ставка з участю затриманого Кисельова, а також обрання йому судом запобіжного заходу на період слідства.
У зв'язку з наявністю оперативної інформації про спробу фізичної ліквідації зазначених затриманих осіб іншими учасниками змови, затримані утримувалися в одній з адміністративних будівель органів влади ЛНР», - повідомив «представник генпрокуратури». Рахно припустив, що Ципкалов «усвідомив глибину своїх злочинних дій» і зрозумів, що інформація про змову, якою він володіє, є небезпечною для його життя.