Header Ads

 Борис Болотов

Невідомі хакери масово атакували Amazon, Netflix, PayPal, Ebay і Twitter


У США десятки сервісів, в тому числі PayPal, Amazon, Netflix і Twitter, виявилися недоступні через масовану DDoS-атаку невідомих хакерів. Про це повідомляє zaxid.net
Як зазначається, невідомі хакери атакували DNS-сервера хостингу компанії Dyn. В результаті жителі східного узбережжя США втратили доступ до багатьох популярних ресурсів, таких як Spotify, Ebay, Vox, Airbnb, Reddit і Github. Крім того, проблеми з доступом спостерігалися у багатьох ЗМІ, в тому числі The Verge, Wired, People, CNN, Recode, Business Insider і The Guardian.
Представники Dyn пообіцяли, що робота DNS-серверів незабаром буде відновлена.
Карта районів США вражених DDoS-атаками станом на 20:00 (за Київським часом), 21 жовтня.
Зауважимо, що і деякі українські користувачі скаржаться на збої в роботі Twitter.
До слова, DDoS-атака передбачає скеровування потужного Інтернет трафіку на ціль з метою її перевантаження та зриву роботи. DNS (система доменних імен – ред.) є у певному сенсі адресною книгою Інтернету, допомагаючи Інтернет браузерам під'єднатись до сайтів відштовхуючись від їх назв.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська розвідка знайшла докази причетності Росії до кібератак на урядові мережі США. На початку жовтня в Білому домі інформували, що у відповідь на кібератаки США вдасться не тільки до дій у цифровій сфері, але може й запровадити нові фінансові санкції.