Header Ads

 Борис Болотов

Незважаючи на заяву Олланда, Путін зібрався приїхати до Франції


Президент Російської Федерації Володимир Путін збирається прибути до Франції 19 жовтня, де мають пройти переговори з президентом Франції Франсуа Олландом. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи повідомлення ЗМІ про сумніві Олланда в доцільності зустрічі з Путіним.

Новину передає «Преса України».

За його словами, Путін як і раніше має намір прибути в Париж, оскільки будь-якої іншої інформації, крім тієї, яка була раніше, французька сторона не доносила. Тому у президента РФ є плани провести переговори в Єлисейському палаці, зазначив Пєсков. Крім того, Путін буде присутній на відкритті російського духовного центру, сказав він.

Раніше надходили повідомлення про інтерв'ю Олланда одному з телеканалів, в якому він засумнівався в доцільності зустрічі з Путіним, оскільки немає гарантій, що після цього припиняться бомбардування сирійською урядовою авіацією і Росії населення Алеппо, які, до того ж, дуже шкодять іміджу Росії.

Також президент Франції заявив, що винні в бомбардуваннях сирійського населення повинні відповісти в Міжнародному кримінальному суді.

За повідомленнями іноземних ЗМІ, армія режиму сирійського президента Башара Асада, за підтримки бойових літаків РФ, не припинила свій наступ на повстанців на сході Алеппо. Це відбувається після засідання Радбезу ООН, де зацікавлені сторони не змогли дійти згоди щодо оптимальної резолюції по ситуації в Сирії.