Енциклопедія їжі. ТОП-8 найсмачніших піц у світі
Джерело
Піца "Чотири сезони"
Кожна з чотирьох частин, на які розділена піца, символізує один з сезонів року. Канонічний рецепт піци народився в кінці XIX століття. Для піци замішувалося еластичне тісто. З розрахунку на 1 кг борошна потрібно було взяти 600 мл теплої води, 4 ст. л. оливкового масла, 25 г пивних дріжджів. Класичний варіант піци випікається в спеціальній, помпейській печі на дровах, що має звід у вигляді півсфери.
Гавайська піца
Ця піца здобула популярність на заході США, в Канаді, Європі та Австралії. Начинка для неї виповнюється в різних варіаціях: в неї додають червоний лук, зелений перець або халапеньйо, але завжди її готують з шинкою і шматочками свіжого ананаса.
Піца "Капрічоза"
Один італійський виробник косметики відзначився тим, що випустив цілу лінію косметичних засобів з запахом вітчизняного національного блюда – піци. Ідея сама по собі забавна, хоча піцу все-таки краще їсти, а не пахнути нею. Серед ваших знайомих є піцайоло? Немає таких знайомих? Не страшно: приготуйте "примхливу" піцу самостійно.
Піца "Кальцоне"
Сalzone або "конверт з начинкою" є одним з різновидів піци: він запікається складеним навпіл. Традиційно начинка готується з рікотти, шинки, грибів, моцарели, пармезану і орегано. Піцу спочатку випікали в сковороді прямо на плиті. Цю страву дуже люблять використовувати в якості закуски в центральних і південних областях Італії.
Піца по-неаполітанські
Неаполітанці прагнуть всіма правдами-неправдами довести свій статус батьківщини знаменитої страви, а тому будь-яке спростування цієї гіпотези вважають безпідставним. Для неаполітанців справа піци – справа честі. До речі, рецептура цього блюда не підлягає обговоренню, оскільки була узаконена Альфонсо Пекораро, міністром сільського господарства.
Піца "Чотири сира"
Одного разу італійські піцайоло задумалися: для любителів дарів моря існують чудові піци з морепродуктами, для справжніх цінителів гострої італійської салямі – піца з пепероні, шанувальникам грибів пропонують грибну... Чому ж досі не вигадано піцу для любителів сиру? Терміново потрібно заповнити цю прогалину!
Піца "Дьябола"
Цю гостру піцу придумали в Калабрії, розташованій на південь від Неаполя. Її основа – salsiccia Napoletana, італійська салямі. Американці називають свій варіант цієї знаменитої піци "пепероні". Американці і канадці щорічно споживають 10 кг піци на людину, і найулюбленішою та найбільш популярною є саме піца з пепероні, яка поступається лише гамбургерам.
Піца "Маргарита"
Рецептура цієї піци закріплена в спеціальному стандарті. Кругла і щедра піца, подібна до сонця Італії, дарує радість гурманам і любителям простих нехитрих страв. А піца, яка приготовлена вдома дбайливими руками, – воістину чудова їжа! Експериментуйте, а ми бажаємо вам натхнення на кухні і приємного апетиту за столом!